وبلاگ رایگان دانلود فیلم و سریال رایگان ساخت وبلاگ رایگان
حذف در پنل کاربری [X]
فايلستان

ابزار وبمستر

افق

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۴۳
فايلستان

افق عبارت از دايره‌ايست كه گرداگرد زمين در سطح مرئى زمين وجود دارد بعبارت ديگر ما آسمان را بصورت قبه مشاهده كنيم كه نيم آن ديده شود و كرانه اين قبه بزمين ميرسد و مانند دايره ديده ميشود گرداگرد مردم قهرا قسمت بالا مرئى بود در هر حال اين دايره كه مماس با سطح زمين ديده ميشود افق بود و البته افق بر دو قسم است يكى حقيقى و آن دگر حسى اين دايره كه گفته شد حسى است و البته اين دايره كره را بدو نيم نكند و قطعا آن قسمت كه مورد ديد ما نيست بزرگتر است و لكن افق حقيقى كره را درست بدو نيم كند. پس افق حسى دايره‌ايست كوچك مماس با سطح زمين.



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

خرداد

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۴۳
فايلستان

خرداد ، خرداد، نام يكى از امشاسپندان، نام ششمين روز ماه و سومين ماه سال در گاه‌شماريهاى زردشتى ايران و نام سومين ماه سال در گاه‌شمارى هجرى شمسى واژگان. واژه خرداد از صورت اوستايى haur vatat(و از دو جزء haurva به معنى تام و كامل و بى‌عيب و data به معنى قانون كاربردى ديرينه در متون ايران پيش از اسلام دارد. اين واژه، به صورتهاى صرفى گوناگون، در اوستا و متون ايرانى ميانه )اعم از فارسى ميانه، پهلوى و سغدى؛ خرداد در مقام يكى از امشاسپندان وظايف خاصى برعهده داشته است. خرداد، ششمين امشاسپند از ميان هفت امشاسپند و همكارِ تير و باد و فروردين، و فرشته‌موكل‌بر آبهاست خرداد عهده‌دار تربيت خلق‌وموكل بر درختان و گياهان و رفع آلودگى از آبهاست.  خرداد سَروَرِ سالها و ماهها و روزهاست. در متن پهلوى ديگرى، به‌نام سى‌روزه، نيز به سرورى خرداد بر روزهاى سال اشاره شده است يكى از يشتهاى كوچك اوستا متعلق‌به خرداد امشاسپند است كه در آن به ستايش خرداد اشاراتى شده است از ميان موجودات اهريمنى (= ديوان)، ديو «تَريز» متضاد خرداد است در تعدادى از متون پهلوى نام خرداد به صورت جفت در كنار ديگر امشاسپند، امرداد، باعث شده است تا درباره يكى بودن اين دو جفت يا تحت تأثير قرار گرفتن آنها از يكديگر بحثهايى مطرح شود؛ اما به نظر مى‌رسد يافتن منشأ مشترك ديگرى براى اين دو مفهوم، جز شباهت واژگانى، دشوار است (براى شباهتهاى هاروت و ماروت با جفت خرداد و مرداد «هاروت و ماروت خرداد يكى از روزهاى ماه در گاه‌شماريهاى رايج در ايران در دوران اشكانى و ساسانى بوده است. هم به ششمين روز هر ماه و هم به سومين ماه هر سال خرداد اطلاق مى‌شده است از نام خرداد به عنوان سومين ماه سال، علاوه بر گاه‌شماريهاى رايج در ايرانِ دوره اشكانى و ساسانى، در منطقه كاپادوكيانيز استفاده مى‌شده است باعث شده است تا در اين‌گونه گاه‌شماريها موقعيت ماههاى سال نسبت به يكديگر، در طول زمان تغيير كند. بر اين اساس، ماه خرداد در گاه‌شمارى وهيژكى كه در قرن چهارم پيش از ميلاد مقارن همين ماه در گاه‌شمارى عرفى بود، در قرن پنجم ميلادى مقارن ماه بهمن در گاه‌شمارى عرفى (بدون كبيسه) شد در ايران پيش از اسلام، در روز ششمِ خردادماه جشنى مى‌گرفتند كه خردادگان ناميده مى‌شد.



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

صاعقه

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۴۲
فايلستان

صاعقه از راه تبخير اجساد معدنى و صعود و ممزوج شدن با اجزاء بخارى ارضى و مائى پديد مى‌آيد.



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

فلك الافلاك

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۴۱
فايلستان

مدار حركت آفتاب يا محيط فلك آفتاب يا فلك الافلاك و يا فلك ثوابت و يا هر فلك كلى ديگرى از اين افلاك كلى را به دوازده بخش تقسيم كرده‌اند علت اين تقسيم اين است كه سال دوازده ماه است و در حركت انتقالى كل افلاك در هر سال يك دور بدور خود حركت كرده كه فصول چهارگانه را بوجود مى‌آورند و البته مورد نظر ما در اين تقسيم بندى فصول نيست و بروج است و بويژه رده بندى ستارگان و بنا بر اين از لحاظ خواص و حالات نجومى بايد اين دوازده بخش را در فلك ثوابت مد نظر بداريم.



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

احكام نجوم

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۴۱
فايلستان

1- تقسيم زمان بر حسب فصول چهارگانه سال. 2- تقسيم جهات بر حسب وضع طبيعى به شرق، غرب، شمال و جنوب.

3- اركان مواد عالم يعنى آب. خاك.

هوا و آتش.

4- طبايع چهارگانه يعنى حرارت، برودت، رطوبت و يبوست.

5- اخلاط اربعه: صفراء، سوداء، بلغم و دم.

6- رياح چهارگانه صبا، دبور، جريبا و تيما (بترتيب باد شرقى. غربى، شمالى و جنوبى).

7- شش برج را شمالى ميدانند و شش برج را جنوبى، بروج شمالى از حمل است تا سنبله و جنوبى از ميزان است تا حوت. هنگامى كه آفتاب در بروج شمالى سير كند شب كوتاهتر است و در بروج جنوبى معكوس است. و علاوه گفته‌اند كه شش برج مستقيم الطلوعند و شش برج معوّج الطلوعند، شش برج مذكراند و شش ديگر مؤنث، شش برج نهارى‌اند و شش برج ليلى، شش برج صاعداند و شش برج هابط، شش برج در حيز آفتاب و شش برج در حيز ماهتاب.

8- تقسيم ديگر از لحاظ خواص گفته‌اند- سه برج مثلث نارى‌اند و حار و يابس و آنها حمل. اسد و قوس‌اند و سه برج مثلث ترابى بارد و يابس‌اند و آنها ثور، سنبله و جدى‌اند، و سه برج مثلث هوائى حار و رطب‌اند و آنها جوزاء، ميزان و دلواند و سه برج مثلث مائى و رطب‌اند و آنها سرطان، عقرب و حوت است.

9- تقسيم ديگر از جهت ديگر. چهار

برج منقلب الزمان‌اند كه حمل و ميزان و سرطان و جدى است و چهار برج ثابت الزمان كه ثور، اسد، عقرب و دلو است و چهار ديگر ذو جسدين‌اند كه جوزاء، سنبله، قوس و حوت باشد.

10- بروج دوازده‌گانه را بيوت هم نامند و سيارات را بين آنها تقسيم كرده‌اند و مثلا گويند اسد را بيت آفتاب است و سرطان بيت قمر، جوزاء و سنبله بيت عطارد است و ثور و ميزان بيت زهره است، حمل و عقرب بيت مريخ است، قوس و حوت بيت مشترى است جدى و دلو بيت زحل است.

11- هر يك از سيارات خمسه يعنى بجز ماه و آفتاب يك بيت و يا دو بيت از حيز آفتاب دارند و يك يا دو از حيز ماهتاب (زيرا ماه هم در هر 28 يا سى روز مدارى را طى ميكند) و وبال هر كوكبى هنگامى است كه بيت او مقابله يابد و بالاخره اوج و حضيض، صعود و هبوط كواكب را نسبت بمدار خود آن بيت ميدانند.

12- هر برجى را سه قسمت كرده‌اند و هر ثلثى را ده درجه كه وجه ناميده و آن را منسوب بيك كوكب كرده‌اند و مثلا گويند رب اين ثلث يا درجه‌ها فلان كوكب است.

ثلث اول برج حمل وجه مريخ، ثلث دوم آن وجه شمس، ثلث سوم آن وجه زهرة، ثلث اول ثور وجه عطارد، ثلث دوم آن وجه ماه ثلث سوم آن وجه زحل است و همين طور بقيه بروج.

13- سيارات هفتگانه از لحاظ روشنائى و درخشندگى و مقدار آن تقسيم شده‌اند به نيران. ماه و آفتاب، سعدان مشترى و زهره نحسان زحل و مريخ (و عطارد ممزوج است از سعد و نحس) 14- طبايع سيارات را با توجه به طبايع اربعه مشخص كنند و بهر يك از آنها طبيعتى را منسوب گردانند و مثلا گويند طبيعت آفتاب. حار است و مذكر است و نارى است و سعد است، زحل بارد، يا بس مذكر و نهارى است و همين طور تا آخر.

15- ساعت شبانه‌روز هفته را بين سيارات تقسيم كرده‌اند و آن كوكب را رب آن ساعت ناميده‌اند و مثلا ساعت اول روز يكشنبه و ساعت اول شب پنج شنبه را ويژه آفتاب دانند و ساعت اول روز دوشنبه و شب جمعه را مخصوص ماه دانند و بدين ترتيب.

16- هر يك از سيارات رب پاره از سالها و ماه‌ها و ساعات است.

17- هر يك از فصول چهارگانه را خواصى است كه اين يك امر طبيعى است و غير قابل انكار اين خواص طبيعى را محصول سيارات و ستارگان ميدانند كه موجب و سبب اين فصولند و اين امر تا حدودى جنبه‌هاى علمى دارد.

19- هر يك از سيارات مدارى دارند كه در آن مدار در حركت‌اند و حركات آنان بر يك جهت و يك‌نواخت نمى‌باشد و علاوه بر اين حركات روزانه و جزئى حركات ديگرى دارند طويل المدة مثلا زحل بروج دوازده‌گانه را تقريبا در 30 سال طى ميكند كه مكث آن در هر برجى دو

سال و نيم است و مشترى بروج دوازده‌گانه را تقريبا در دوازده سال طى ميكند و به همين ترتيب سيارات ديگر.

20- برجها را از لحاظ سيارات و نسبت به آنها حالاتى است از هبوط.

شرف، و بال و غيره و مثلا برج حمل بيت مريخ و شرف شمس و هبوط زحل و وبال زهره است و بهمين طريق ثور بيت زهره، شرف قمر، و بال مريخ و ترابى است و بدين ترتيب.

مولودات را از لحاظ سرنوشت و زندگى در اين دنيا با توجه باين خصوصيات مورد توجه قرار ميدهند و طالع‌بينى براى انسانها با توجه باين امور انجام ميشود و لحظات تولد را با توجه به تقارن طلوع اين سيارات در بروج خاص بررسى نمايند:

ضمنا هرگاه آفتاب در برجى واحد و در درجه واحد جمع شوند آفتاب منكسف شود و معمولا در آخر برج اين امر اتفاق مى‌افتد. چنانكه ماه درين حال محاذى آفتاب قرار ميگيرد و مانع و حاجب ميشود از اينكه ما نور آفتاب را مشاهده كنيم و هرگاه آفتاب محاذى موضع آفتاب قرار گيرد ماه منكسف ميشود و اين امر اغلب در نيمه ماه اتفاق افتد.

21- بطور كلى عقيده بر اين بوده است كه افلاك سماوى هر يك بنوبه خود در موجودات زمينى اثرى خاص دارند كه البته اگر منظور جهات تأثيرات طبيعى باشد درست است زيرا شكى نيست كه آثار جوى و كائنات جوى در تربيت موجودات زمينى مؤثرند و اگر منظور غير اين باشد بدان نحو كه اهل فال و طالع گويند صحت آن معلوم نيست.

22- گاه بود كه چند سياره در يك بيت يا برج گرد آيند در طول سنوات متمادى.

23- هرگاه دو كوكب در يك درجه از فلك گرد آيند مقترن گويند و اگر فواصل آنها زياد شود منصرف گويند و بهر حال اتصال و اقتران و مناظره و مقارنه كواكب بر اين بنا است.

هرگاه فاصله آنها 60 درجه باشد يا 90 درجه و يا 120 درجه و بالاخره 180 درجه كه نيم فلك است مناظرات و مقابلات حاصل ميشود و بهر حال مسأله تربيع و تسديس و تخميس و غيره بر مبناى اين محاسبات است يعنى فواصل درجات در بين 180 درجه نيم كره.

24- براى هر يك از سيارات قلمروى خاص است كه دايره عمليات آن گويند و ازين قلمرو آثار خود را به جهان خاكى گسيل ميدهند و از دايره هر يك از سيارات امور و خواص معين بزمين فرستاده ميشود كه در سرنوشت موجودات زمين مؤثراند: از دايره زحل امور روحانى خاص در زمين سريان يابد و اعطاى صور بدنياى خاكى كند و صدها خاصيت و اثر ديگر.

از دايره مشترى اعتدال طبايع سريان پيدا كند و انس و عشق و صدها خاصيت ديگر.

از دايره مريخ حركت، كار و كوشش و سرعت در اعمال و صدها خاصيت ديگر.

از دايره زهره، زينت و زيبائى و

اعتدال و صدها خاصيت ديگر.

از دايره عطارد علوم و معارف و الهام و رؤياهاى صادقه و صدها خاصيت ديگر.

و همين طور است وضع ساير اجرام ثوابت كه هر يك بمقدار معين از خواص به عالم خاكى گسيل ميدارند، اين خواص بدايره اركان اربعه ميرسد و تركيب ميشود با خواص ذاتى خود اركان.

25- حركت آفتاب را در بيوت و بروج گوناگون عيدها است مثلا روز نزول آفتاب ببرج حمل عيد اول است كه شبانه‌روز مساوى و هوا معتدل شود و صدها خاصيت ديگر كه بيت حيات است. روز اول نزول آفتاب را به برج سرطان عيد دوم گويند كه اول تابستان است و روز اول نزول آفتاب را به برج ميزان عيد سوم نامند كه فصل پائيز است با تمام خواص طبيعى آن.

البته عيد چهارم هم با شروع فصل زمستان است و بهر حال اين عيدها مربوط به فصول چهارگانه است كه البته هر فصلى خاصيتى دارد.

26- براى هر يك از سيارات از لحاظ ذاتى خواصى قائلند كه بجوهر زمينى تشبيه كرده‌اند.

27- چنانكه اشارت رفت سيارات هفتگانه ارباب ايام هفته‌اند مثلا خورشيد رب روز يكشنبه و ماه رب روز دو شنبه و مريخ رب روز سه شنبه و عطارد رب روز چهار شنبه و مشترى رب روز پنج شنبه و زهره رب روز جمعه است و زحل رب روز شنبه. 27- سيارات را با اعضاء حيوانات مطابقت داده‌اند و هر سياره را منطبق با يكى از اعضاء حيوانات كرده‌اند.

28- هر يك از بيوت دوازده‌گانه را بطور كلى خواصى است. بيت اول كه بيت حمل باشد بيت حيات است و صدها خواص ديگر و بيت دوم بيت مال، سوم بيت اخوت و چهارم بيت آباء پنجم بيت اولاد و ششم بيت مرض، هفتم بيت نساء و هشتم بيت موت و نهم بيت سفر و دهم بيت سلطان و يازدهم بيت سعادت و دوازدهم بيت اعداء است.



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

وحدت

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۳۹
فايلستان

هر كه غرق بحر وحدت شد خبر دارد ز ما

ورنه حال ما چه داند هر كه او بر ساحل است



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

حقّ

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۳۸
فايلستان

طهورا چيست صافى گشتن از خود

زهى شربت زهى لذّت زهى ذوق

زهى دولت زهى حيرت زهى شوق

خوشا آن دم كه ما بى خويش باشيم

غنىّ مطلق و درويش باشيم

نه دين نه عقل نه تقوى نه ادراك

فتاده مست و حيران بر سر خاك

بهشت و حور و خلد اينجا چه سنجد

كه بيگانه در آن خلوت نگنجد

چو رويت ديدم و خوردم از آن مى

ندانم تا چه خواهد شد پس از وى

پى هر مستيى باشد خمارى

در اين انديشه دل خون گشت بارى

قديم و محدث از هم چون جدا شد

كه اين عالم شد آن ديگر خدا شد

قديم و محدث از هم خود جدا نيست

كه از هستى است باقى دائماً نيست

همه آن است و اين مانند عنقا است

جز از حقّ جمله اسم بى مسمى است

 

 



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

ماه

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۳۸
فايلستان

هر روز زماه سيزده تعيين كن     

پس بيست و ششى زجاى مه تخمين كن

هر برجى راز موضع خورسى گير   

 ميدان درجات مه مرا تحسين كن



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

ماه

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۳۷
فايلستان

بگذشته زماه ضرب كن اى دلبر   

 در سيزده و سيزده را بر مه بر

آنگه بحساب طرح كن سى سى را   

از منزل آفتاب تا برج قمر



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]

ميدان

۲۴ فروردين ۱۴۰۳
۰۸:۵۵:۳۷
فايلستان

هر چه از پنج كمتر است بزن   

 در شش و آنگهش درج ميدان



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
[ بازدید : ] [ امتیاز : ]
فايلستان
مركز دانلود فايل
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
عنوان پیغام:
پیغام :
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به فايلستان است. || طراح قالب avazak.ir